Vanmiddag waren we op kraamvisite bij vriendin Lizet en omze Nero maakte kennis met de kleine Bismarck, beetje maf gezien het tijdsverschil maar beiden berucht in de geschiedenis.
Ze bleken het erg goed te kunnen vinden. Nadat Bismarck met zijn 10 weken Nero avn een jaar etterlijke malen om te tafel had gejaagd om vervolgens in zijn staart te gaan hangen, was de vrede opeens getekend.
Nero was niet meer bang van dit kleine beestje van nog geen anderhalve kilo met beginnende snor.
Neen! DIT was nu eens een leuk vriendje waar je mee kon spelen! Een diepe vriendschap was geboren en samen hebben ze een genoegelijk uurtje beleefd totdat ze beiden errug moe waren.
De hondjes samen bracht me op het idee zelf kleine botjes te maken voor de heren want ieder botje wat we kopen tot nu toe kopen is vervuild met vismeel en die kleine rakkers kunnen dan ontzettend uit het bekje gaan rieken, niet fijn voor een staatskundige en veldheer, toch heren van stand!
In haar boek "The Tightwad Gazette" verhaald Amy Dacyczyn van het volgende recept:
3,5 koppen ongebleekt meel
2 koppen tarwe meel
1 kop rogge meel
2 koppen bulgar
1 kop maismeel
1/2 kop gedroogde melkpoeder
4 amerikaanse eetlepels zout
een zakje gist( staat niet bij hoeveel)
3 koppen kippen boullion
1 ei losgeklopt met een theelepel melk
Oven op 180 C, gist oplossen in warm water en bij alle droge ingredienten doen.Nu de kippen- boullion erbij doen, mooi deeg van kneden. Vervolgens uitrollen tot een lap van 1,5 cm dik en snij er nu hondenbotjes uit. Ze geeft ook nog even een omschrijving hoe je van een oud tonijnblijkje een malletje kunt maken. Het blikje aan beide zijden openen en de "rand"omvormen tot de mal in de vorm van een hondenbot.De uitgedrukte hondenbotjes op een bakblik leggen en nu glaseren met het ei mengsel, en 45 minuten bakken. De oven nu uitdraaien en ze erovernacht in laten staan.Deze botjes zijn volgens haar 40% goedkoper dan in de winkel ( van vergelijkwaardige kwaliteit) en het zijn er ongeveer dan 30 stuks maar het gaat me vooral om de ingrediƫnten.
GEEN vismeel en geen toegevoegde rare smaak- en geurstoffen, dat eet ik zelf ook niet!
Wordt vervolgd!
vrijdag, januari 11, 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten