
Vriendin Lizet Kruyff schreef een alleraardigst boekje over vergeten eten, trouwens een kerstgeschenk-aanrader, U kunt nu snel naar de winkel rennen, dat haalt u makkelijk!
Geweldige sfeervolle foto's illustreren mooie stukjes tekst over de feestdagen en anekdotes overde diverse groenten en fruit, de slacht en wat ijspret toe. Zestien euro , leuk geprijst ook nog~!
Maar goed, waar gaat stukje naartoe oh ja : de groentenman die het weten kan!
Ik was vanmorgen vroeg bij de groentenman om wat vergeten eten te kopen, eigenlijk de meest kwetsebare spulletjes voor de dis vanavond. Ik had wat in mijn mandje liggen en overhandigde dit aan de jongedame achter de kassa. Let wel, ik spreek hier over en groentenwinkel, gespecialiseerd in groenten, dus geen afdeling van de super.
De groentedame in de dop, pakt de eikenbladsla aan, legt het op haar weegschaal en spreekt geergerd de volgende woorden:
Frisse groene groentedame: Wat is dit?
Ik zeg : Dat is Sla.
Groentendame mogelijk nog ge-er-ger-der : Ja, dat zie ik ook wel, maar WAT voor sla?
Ik geduldig en niet neebuigend,het is toenslotte bijna Kerst en de dag moest nog beginnen : Ei-ken-blad-sla.
Domme groentendame: Oh!
Iemand komt te hulp, geeft de bijpassende code door en dirigeerdt de groentedame in de dop de keuken in.
Waarschijnlijk afdeling peultjes?
Peultjes-eikenblad sla met avocado
Ingrediƫnten : 200 gram verse peultjes - 2 bosjes verse groene asperges - 2 kroppen eikenbladsla - 1 bakje kerst-tomaatjes - 1 avocado - Voor de dessing : 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil - 1,25 dl vers sinaasappelsap - 1 eetlepel geroosterd sesamzaad - 2 eetlepels olijfolie - 2 theelepels honing - 1 theelepel ketjap manis - enkele druppels sesamolie
Ingrediƫnten : 200 gram verse peultjes - 2 bosjes verse groene asperges - 2 kroppen eikenbladsla - 1 bakje kerst-tomaatjes - 1 avocado - Voor de dessing : 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil - 1,25 dl vers sinaasappelsap - 1 eetlepel geroosterd sesamzaad - 2 eetlepels olijfolie - 2 theelepels honing - 1 theelepel ketjap manis - enkele druppels sesamolie
Was de sla en zwier droog in zo'n handige sladroger. Snijd de avocado in plakken. Maak de peultjes schoon en blancheer ze 30 seconden. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Laat de asperges op laag vuur in 4 minuten beetgaar koken met de deksel op de pan. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Bedek de slakom met enkele slabladeren. Voeg de rest van de in stukjes gescheurde sla toe samen met de peultjes, asperges, tomaatjes en avocado. Zet de slakom afgedekt in de ijskast. Maak dressing door alle overgebleven ingredienten in een jampotje te doen en schudden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten