zondag, december 23, 2007

Kippenlevers? Daar rijden we graag voor om...

In deze dure tijd wil je familie ook nog wel iets goedkoops en tegelijk ook goeds voorzetten.Er zijn mensen die griezelen van lever en levertjes.Toch zijn het volgens mij zeer ondergewaardeerd voedingsmiddelen. Lever is erg hoog in Fosfor en B11 en B12. Neem nou een onvervalst broodje half-om (lever en pekelvlees) heerlijk toch!Of gewoon stukjes gebakken lever met appel en spekjes ( of met cranberry..mmm) Op internet vind je vele recepten voor ( kippen) lever al dan niet met sherry of als exotische Tapas.
Kijk, ik ben bijvoorbeeld niet zo'n paardenvleesliefhebber, terwijl mijn lief ermee is grootgebracht omdat de biefstuk goed en goedkoop was. En wennen doet het niet dus ik begrijp een eventuele aversie tegen lever maar ik ben nu eenmaal met lever grootgebracht.
Runderlever natuurlijk want varken aten wij thuis niet, een overblijfsel van moeders opvoeding denk ik.
Ik vind de "smaak" van paardenvlees te zoet maar als je nooit biefstuk van rund krijgt, dan weet je dus niet beter. Dan is Paardenbiefstuk ; biefstuk en dan is de smaak van paardenbiefstuk , de smaak van biefstuk.
Alhoewel ik steeds minder vlees eet, heb ik totaal geen problemen met het eten van paard. Paard wordt niet gekweekt als voedsel, wordt niet ingespoten en bevat dus geen (groei) hormonen. Paard komt bij de slager via het slachthuis, waar het terecht komt omdat het is aangereden, te oud is enz. Je moet trouwens helemaal niet denken aan het dier bij het eten van vlees ,niet het snoezige roze varken met zijn stugge vel en zijn kraaloogjes en al helaal niet aan de biggetjes zoals Babe, niet aan het het lammetje dartel in de wei, niet aan koe met zijn lange wenkbrouwen en niet aan de Franse blonde stier dus al helemaal niet aan het paard...
Maar goed, kippenlevertjes, erg lekker op zijn tijd en ik geloof dat een pond van dit heerlijks 2,50 kost en dan komt met MET die mitevientjes dus proberen lijkt mee goed idee!
Nu ben ik altijd erg voor proberen en daarna mag je zeggen dat het niet lekker was!

Kippenlevertjes even rollen in wat bloem en lekker krokant bakken in hete boter, dan de spek tegelijk apart bakken, Dit samen in de pan, ui, champignons en wat stukjes appel erbij doen en serveren op toast of met een kruimig aardappeltje en groenten.

Mijn vriendin Hilda heeft een eetcafe en die hebben klanten die ervoor omrijden!
Voor kippenlevers en meer lekkers: http://www.hetbevertje.nl/

Geen opmerkingen: