zondag, december 23, 2007

Een zondags steek, die houd geen week.


Vandaag, Zondag voor Kerst zijn de grote Super's en Centra's open, op zoek naar de werkende mensch vermoed ik, want wie zou met zulk mooi zonnig winterweer vrijwillig in een warenhuis gaan lopen? Welnu : ik!
Waarom? Om de mensch te bezien want er is niets leukers dan het bekijken van je eigen soortgenoten, getuigen de volle terrassen aan Neerlands kusten en zelfs de boulevard voor mijn eigen deur waar wij 's zomers zo graag vertoeven, wordt druk bewandeld.
Ik heb zelf nog even overwogen met een glaasje gluhwein( ik mag geen chocolade, geen melk en ook geen slagroom) in mijn voortuintje te gaan zitten maar de Super lokte en dqn dag was nog jong.

We kwamen er om 12 uur aan en laat dat nu juist te tijd zijn dat de deuren uitnodigend open gingen. Er stonden geen mensen te dringen, een enkeling kwam aangelopen, geen auto's die een plekje zochten, niets van dat al..

Wat erg inspirerend was, was de snelheid waarmee de karren werden volgeladen, vol met zoete Kerstgedachten en afgetopt met een pakje Rennies-mintsmaak. Een koddig gezicht waar manlief en ik onze mondhoeken van lieten krullen.
Ook het teamwerk tussen de partners dwong respect af alsmede het verdelen van de taken.
Na onze verworvenheden te hebben afgerekend snelde ons weer huiswaards waar we een mooie wandeling maakte met hond en buurhond waarna het glaasje Gluhwein alsnog erg lekker smaakte!


Voor de snelle versie: koop een fles Gluhwein( rond de twee euro bij een Super),
giet in pannetje en warm op(niet koken)
Voor de lekkere versie neem je een onparige fles rode wijn waar je toch eens vanaf moet,en verder nog:
1 sinaasappel/manderijn/citroen, wat je in huis hebt.
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
2 eetlepels bruine suiker
En nu?
Boen de sinaasappel schoon en snijd hem in plakken. Giet de wijn in een pan (geen aluminium pannen meer gebruiken, want dat beïnvloedt de smaak en je krijgt er op den duur Altzheimer van) en voeg de plakken sinaasappel, kaneel, kruidnagel en suiker toe. Verwarm het wijnmengsel 30 minuten op laag vuur. Zorg ervoor dat de Glühwein niet gaat koken, want dan vervliegt de alcohol. Serveer direct.

Geen opmerkingen: